Docenten

Docenten

Hilde Goyens

Hilde begon haar danscarriere bij Jac Delsing (H. Hartinstituut te Heverlee 1973-1983).

Vanaf 1975 volgt zij jaarlijks meerdere dansstages georganiseerd door het toenmalige FVTBGAS (nu Fedes). Jazzdans kreeg ze van : Jac Delsing (B), Fred Benjamin (USA), Frank Ashley (USA), Lynn Symonson (USA), Vanoye Aikens (USA), Judith Jamison (USA), Rick Atwell (USA), Jean Luc Rude (Br), Ray Tadio (USA), Jorge Vazquez (USA), Paul Haze (USA), Chet Walker (USA). Moderne dans van George Tugdual (Fr - Graham), Julio Rivera (USA - Horton) en Lana Carol (Limon). Klassiek ballet van Piotr Nardelli (Bxl). In tapdans werd ze opgeleid door : Karen Rabinowitz (UK), Matt Mattox(Fr), Victor Cuno (Fr), Tracey Everritt (USA), Brenda Buffalino (USA), Alan 'O Nickel (USA), Philippe Roux (Fr). Hilde volgde nadien ook bijscholingen stretching (Amsterdam), pilates (Ann Van Huffel) en Lindy hop (Sophie Monheim). Voor tapdans volgt ze tot op heden jaarlijks les in Barcelona bij oa Guillem Alonso (Sp), Sara Reich (USA), Josh Hilberman (USA), Nico Rubio (USA), ea

Hilde behaalde in 1981 het diploma van Licentiate Lichamelijke Opvoeding aan de KU Leuven met specialisatie dans. Ze promoveert met de thesis: "Jazzdans in Vlaanderen - een socio culturele studie" ILO - KU Leuven 1982 - Hilde Goyens en Rita Wellens.

Hilde Goyens gaf les voor Bloso, Fedes, en studentensport ILO en op sportdagen in Leuvense scholen. In 1983 start Hilde als zelfstandige met het geven van lessen jazz- en tapdans op verschillende locaties in het Leuvense. In 1994 opent ze een eigen dansstudio in de Willem Coosemansstraat 202 te Kessel-Lo. Het lessenpakket wordt uitgebreid met kinderdans, figuurtraining en later ook hip hop, moderne dans en body fit en klassiek ballet.

Hilde is gastdocente tapdans aan de afdeling 'musical' in de  Erasmus Hogeschool te Brussel.

Nathalie Castelein

Nathalie begon haar danscarriere bij Hilde op 9 jarige leeftijd. Ze behaalde het diploma van Licentiate Lichamelijke Opvoeding, richting trainer-coaching, optie dans. Ze heeft tevens het trainer B diploma aan het VTS. Nathalie volgt wekelijks lessen in jazz, klassiek in dansstudio Hilde Goyens en schoolt zich regelmatig bij op stages. (jazz : Jorge Vazquez, Yuki Chiba, Eric Bacon, Luciano Di Natale, Malik Lewis, Paul Haze en modern : Marijke Eliasberg).

Nathalie geeft jazz lessen aan kinderen, jongeren en volwassenen en bodyfit voor volwassenen.

Lauren Castelein

Lauren begon haar dansopleiding als 7 jarige bij Hilde. Ze volgt wekelijks lessen in jazz, tap, moderne dans en klassiek. Ze behaalde in 2005 het diploma van Regentes Lichamelijke Opvoeding en bewegingsrecreatie, verdieping dans aan de KHLeuven, in 2006 diploma Voortgezette opleiding bijzonder onderwijs aan de KHL en in 2008 leraar lager onderwijs aan Groep T. Lauren is ook initator Hedendaagse dans aan het VTS.
Lauren volgt regelmatig dansstages (jazz: Jorge Vazquez, Malik Lewis, Luciano Di Natale, Steven Iannacone en modern: Salim Gauwloos, Paul Haze, Ray Tadio, Jana Hickx en Marijke Eliasberg). Lauren staat in onze dansschool in voor de kleuterlessen, predans, jazzdans en ballet kinderen en voor de moderne danslessen op verschillende niveau's.

Cliff Pots

Cliff studeerde af als Licentiaat Bewegingswetenschappen aan de KULeuven, met een specialisatie dans. Hij volgde lessen en workshops in binnen- en buitenland ( Jennifer Regidor, Anton Lashky, Thomas Devens, Itamar Sarusi,...).  Hij specialiseerde zich in hedendaagse dans, maar heeft eveneens ervaring in modern jazz en hiphop. Hij danste bij danscompagnie Lune (Jennifer Regidor). Hij volgt nog steeds lessen om op de hoogte te blijven van het veranderende danslandschap. Cliff zal in onze dansschool workshops blijven geven.

Jennifer Regidor

Jennifer Regidor

Jennifer volgde haar studies dans aan het Hoger Instituut voor Dans (specialisatie hedendaagse dans) en vulde deze aan met de opleiding bij P.A.R.T.S. in Brussel. Ze was danseres in choreografieën van o.a. Aimé de Lignière, Michou Swennen, Marie De Corte, Roberto Olivan (Rosas), Gabriella Koutchoumova, Anabel Schellekens, enz.

Ze werkte mee aan binnen- en buitenlandse dansprojecten in samenwerking met verschillende choreografen en groepen zoals P.A.R.T.S. (Anne Teresa De Keersmaeker), Cie. Aimé de Lignière, Cie. Arcoballo, Roberto Olivan, enz. Sinds 1999 leidt ze haar eigen danscompagnie Lune. Verscheidene producties stonden al in menig cultureel centrum in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk. Als choreografe won ze verscheidene prijzen en in 2006 en 2009 werd ze met Lune Ambassadeur van de Hedendaagse Dans in Vlaanderen.

De laatste jaren mengt ze hedendaagse dans steeds meer met andere kunstvormen o.a. percussie, zang, videokunst. Om Lune te kunnen professionaliseren richt ze in 2010 een tweede compagnie op, Lune&Co. Sinds september 2013 is deze compagnie volledig afgescheiden als Compagnie CoCon. Deze bestaat uit een database van free-lance dansers, die per project worden aangesproken. 

Benedicto Cieza

Benedicto kreeg zijn dansopleiding bij Luis Ruffo (Madrid) en werd later eerste solist bij Arte Ballet Madrid. Vanaf 1990 werkt hij in Belgie (Ballet de Wallonie, Charleroi Operettes, la Monnaie). In 1996 vormde hij de "compagnie Cieza" waarmee hij verschillende nieuwe composities brengt. In 2000 sticht hij de "Alcazar ASBL" met als doel het ondersteunen van dansonderricht onder zijn verschillende vormen en werkt hij samen met artiesten uit andere disciplines. Benedicto is een veel gevraagd gastdocent op de Accademia Pier Lombardo te Milaan o.l.v. Suzanne Beltrami en op de "Vitina coreografica" te Sardinie. In 2013 werd hij aangesteld als medebestuurder in Studio Maison Béjart, een professionele dansopleiding voor ballet en moderne dans. Deze school is gevestigd in Brussel meer info  www.studiomaisonbejart.com

Gerrit 'Jey' Deschuyteneer

Jey begon als break danser en kreeg later ook interesse voor jazz funk, hip hop, new syle, house, jazz en jazz rock ...
Hij schoolt zich nu bij op conventies in USA, LA ( Mark eismer, David Wilcox, Suzi Miller, Tracy Carter, Jason Wright ...) en Belgie (Eddie Morales, Super Dave, Jaffar ...)
Hij was danser op shows in Belgie (Eurosong, sterartiest, West side story ...) Op dit moment is hij als danser actief in de hedendaagse danscompany Lune (Leuven)
Hij is lesgever / specialist hip hop in verschillende dansscholen in Vlaanderen (dance action, K move, ...)