Docenten

Docenten

Hilde Goyens

Hilde begon haar danscarriere bij Jac Delsing (H. Hartinstituut te Heverlee 1973-1983).

Vanaf 1975 volgt zij jaarlijks meerdere dansstages georganiseerd door het toenmalige FVTBGAS (nu Fedes). Jazzdans kreeg ze van : Jac Delsing (B), Fred Benjamin (USA), Frank Ashley (USA), Lynn Symonson (USA), Vanoye Aikens (USA), Judith Jamison (USA), Rick Atwell (USA), Jean Luc Rude (Br), Ray Tadio (USA), Jorge Vazquez (USA), Paul Haze (USA), Chet Walker (USA). Moderne dans van George Tugdual (Fr - Graham), Julio Rivera (USA - Horton) en Lana Carol (Limon). Klassiek ballet van Piotr Nardelli (Bxl). In tapdans werd ze opgeleid door : Karen Rabinowitz (UK), Matt Mattox(Fr), Victor Cuno (Fr), Tracey Everritt (USA), Brenda Buffalino (USA), Alan 'O Nickel (USA), Philippe Roux (Fr). Hilde volgde nadien ook bijscholingen stretching (Amsterdam), pilates (Ann Van Huffel) en Lindy hop (Sophie Monheim). Voor tapdans volgt ze tot op heden jaarlijks les in Barcelona bij oa Guillem Alonso (Sp), Sara Reich (USA), Josh Hilberman (USA), Nico Rubio (USA), ea

Hilde behaalde in 1981 het diploma van Licentiate Lichamelijke Opvoeding aan de KU Leuven met specialisatie dans. Ze promoveert met de thesis: "Jazzdans in Vlaanderen - een socio culturele studie" ILO - KU Leuven 1982 - Hilde Goyens en Rita Wellens.

Hilde Goyens gaf les voor Bloso, Fedes, en studentensport ILO en op sportdagen in Leuvense scholen. In 1983 start Hilde als zelfstandige met het geven van lessen jazz- en tapdans op verschillende locaties in het Leuvense. In 1994 opent ze een eigen dansstudio in de Willem Coosemansstraat 202 te Kessel-Lo. Het lessenpakket wordt uitgebreid met kinderdans, figuurtraining en later ook hip hop, moderne dans en body fit en klassiek ballet.

Hilde is gastdocente tapdans aan de afdeling 'musical' in de  Erasmus Hogeschool te Brussel.

Nathalie Castelein

Nathalie begon haar danscarriere bij Hilde op 9 jarige leeftijd. Ze behaalde het diploma van Licentiate Lichamelijke Opvoeding, richting trainer-coaching, optie dans. Ze heeft tevens het trainer B diploma aan het VTS. Nathalie volgt wekelijks lessen in jazz, klassiek in dansstudio Hilde Goyens en schoolt zich regelmatig bij op stages. (jazz : Jorge Vazquez, Yuki Chiba, Eric Bacon, Luciano Di Natale, Malik Lewis, Paul Haze en modern : Marijke Eliasberg).

Nathalie geeft jazz lessen aan kinderen, jongeren en volwassenen en bodyfit voor volwassenen.

Lauren Castelein

Lauren begon haar dansopleiding als 7 jarige bij Hilde. Ze volgt wekelijks lessen in jazz, tap, moderne dans en klassiek. Ze behaalde in 2005 het diploma van Regentes Lichamelijke Opvoeding en bewegingsrecreatie, verdieping dans aan de KHLeuven, in 2006 diploma Voortgezette opleiding bijzonder onderwijs aan de KHL en in 2008 leraar lager onderwijs aan Groep T. Lauren is ook initator Hedendaagse dans aan het VTS.
Lauren volgt regelmatig dansstages (jazz: Jorge Vazquez, Malik Lewis, Luciano Di Natale, Steven Iannacone en modern: Salim Gauwloos, Paul Haze, Ray Tadio, Jana Hickx en Marijke Eliasberg). Lauren staat in onze dansschool in voor de kleuterlessen, predans, jazzdans en ballet kinderen en voor de moderne danslessen op verschillende niveau's.

Laurent Flament

Laurent Flament  vervolmaakt zich als danser in Luik, Amsterdam en New York. Hij neemt er deel aan verschillende internationale danswedstrijden. Zijn professionele danscarrière start bij het 'Holland Show Ballet' te Amsterdam in 1998. Nadien verblijft hij drie jaar in de Verenigde Staten om er te werken voor 'Anita Mann Productions' en 'Opryland Productions'. In Europa werkt hij voor de Opéra de Flandre en Opéra de la Monnaie. Tijdens zijn professionele carrière als danser werkt hij met gerenommeerde choreografen als Bob Wilson, Bruno Agati, Bruno Vandelli, Michael Keegan-Dolan en Martino Müller. Als choreograaf werkt hij voor grote bedrijven zoals ING, Porsche, Dexia, Coca Cola. Op televisie chorografeert hij voor Dans Mondial, Tien om te zien, SYTYCD en TUDB. En voor het theater choreografeert hij  West Side Story, Sound Of Music en Annie.

Marlen Moreno Lantigua

Marlen Moreno Lantigua is houder van het diploma 'Arts de la Danse'  aan de universiteit Van Havana. Vanaf 2008 geeft ze klassiek ballet aan de 'Cathedra de danse du ballet national de Cuba' en behaalt er het eerste lesgeefsters niveau in klassieke dans. Buiten het geven van lessen is ze ook choreografe. Ze geeft sinds 2014 les in de Studio Maison Béjart in Brussel en bij ons in Leuven.

Cliff Pots

Cliff studeerde af als Licentiaat Bewegingswetenschappen aan de KULeuven, met een specialisatie dans. Hij volgde lessen en workshops in binnen- en buitenland ( Jennifer Regidor, Anton Lashky, Thomas Devens, Itamar Sarusi,...).  Hij specialiseerde zich in hedendaagse dans, maar heeft eveneens ervaring in modern jazz en hiphop. Reeds een tiental jaar danst hij bij danscompagnie Lune (Jennifer Regidor). Hij volgt nog steeds lessen om op de hoogte te blijven van het veranderende danslandschap.

Eva Strosse

Eva danst sinds haar vierde bij dansstudio hilde goyens en volgt tot op heden les in jazzdans, klassiek ballet en hedendaagse dans.  Ze is afgestudeerd als bachelor lager onderwijs en leerkracht buitengewoon onderwijs. Ze wordt voor het geven van de lessen predans en jazzdans kinderen begeleid door Hilde Goyens.

Gerrit 'Jey' Deschuyteneer

Jey begon als break danser en kreeg later ook interesse voor jazz funk, hip hop, new syle, house, jazz en jazz rock ...
Hij schoolt zich nu bij op conventies in USA, LA ( Mark eismer, David Wilcox, Suzi Miller, Tracy Carter, Jason Wright ...) en Belgie (Eddie Morales, Super Dave, Jaffar ...)
Hij was danser op shows in Belgie (Eurosong, sterartiest, West side story ...) Op dit moment is hij als danser actief in de hedendaagse danscompany Lune (Leuven)
Hij is lesgever / specialist hip hop in verschillende dansscholen in Vlaanderen (dance action, K move, ...)