Docenten

Docenten

Hilde Goyens

Hilde begon haar danscarriere bij Jac Delsing (H. Hartinstituut te Heverlee 1973-1983).

Vanaf 1975 volgt zij jaarlijks meerdere dansstages georganiseerd door het toenmalige FVTBGAS (nu Fedes). Jazzdans kreeg ze van : Jac Delsing (B), Fred Benjamin (USA), Frank Ashley (USA), Lynn Symonson (USA), Vanoye Aikens (USA), Judith Jamison (USA), Rick Atwell (USA), Jean Luc Rude (Br), Ray Tadio (USA), Jorge Vazquez (USA), Paul Haze (USA), Chet Walker (USA). Moderne dans van George Tugdual (Fr - Graham), Julio Rivera (USA - Horton) en Lana Carol (Limon). Klassiek ballet van Piotr Nardelli (Bxl). In tapdans werd ze opgeleid door : Karen Rabinowitz (UK), Matt Mattox(Fr), Victor Cuno (Fr), Tracey Everritt (USA), Brenda Buffalino (USA), Alan 'O Nickel (USA), Philippe Roux (Fr). Hilde volgde nadien ook bijscholingen stretching (Amsterdam), pilates (Ann Van Huffel) en Lindy hop (Sophie Monheim). Voor tapdans volgt ze tot op heden jaarlijks les in Barcelona bij oa Guillem Alonso (Sp), Sara Reich (USA), Josh Hilberman (USA), Nico Rubio (USA), ea

Hilde behaalde in 1981 het diploma van Licentiate Lichamelijke Opvoeding aan de KU Leuven met specialisatie dans. Ze promoveert met de thesis: "Jazzdans in Vlaanderen - een socio culturele studie" ILO - KU Leuven 1982 - Hilde Goyens en Rita Wellens.

Hilde Goyens gaf les voor Bloso, Fedes, en studentensport ILO en op sportdagen in Leuvense scholen. In 1983 start Hilde als zelfstandige met het geven van lessen jazz- en tapdans op verschillende locaties in het Leuvense. In 1994 opent ze een eigen dansstudio in de Willem Coosemansstraat 202 te Kessel-Lo. Het lessenpakket wordt uitgebreid met kinderdans, figuurtraining en later ook hip hop, moderne dans en body fit en klassiek ballet.

Hilde is gastdocente tapdans aan de afdeling 'musical' in de  Erasmus Hogeschool te Brussel.

Laurent Flament

Laurent Flament  vervolmaakt zich als danser in Luik, Amsterdam en New York. Hij neemt er deel aan verschillende internationale danswedstrijden. Zijn professionele danscarrière start bij het 'Holland Show Ballet' te Amsterdam in 1998. Nadien verblijft hij drie jaar in de Verenigde Staten om er te werken voor 'Anita Mann Productions' en 'Opryland Productions'. In Europa werkt hij voor de Opéra de Flandre en Opéra de la Monnaie. Tijdens zijn professionele carrière als danser werkt hij met gerenommeerde choreografen als Bob Wilson, Bruno Agati, Bruno Vandelli, Michael Keegan-Dolan en Martino Müller. Als choreograaf werkt hij voor grote bedrijven zoals ING, Porsche, Dexia, Coca Cola. Op televisie chorografeert hij voor Dans Mondial, Tien om te zien, SYTYCD en TUDB. En voor het theater choreografeert hij  West Side Story, Sound Of Music en Annie.

Axelle Demirkan

Axelle begon met klassiek ballet toen ze vijf jaar was. Al van in het begin wist ze dat hier haar passie lag.  De discipline en focus op techniek, die essentieel zijn in klassiek ballet, bleken wonderwel te matchen met haar energieke persoonlijkheid. Na enkele jaren kwam daar jazzdans bij. Ze studeerde af van de opleiding Hedendaagse Dans aan Kunsthumaniora in Brussel, waar ze in het vijfde middelbaar de prijs van meest beloftevolle student ontving.

In 2013 zette ze haar dansreis verder en begon ze aan de opleiding Docent Dans aan Codarts, te Rotterdam. Daar werd ze gevormd tot brede dansdocent met veel aandacht voor danstechniek. Zo had ze het voorrecht om les te krijgen van topdocenten in diverse stijlen. Om haar afstudeeronderzoek in de Verenigde Staten waar te maken, mocht ze als een van de eerste Docent Dansstudenten een van de Corrie Hartong beurzen in ontvangst nemen. In 2020 haalde ze haar masterdiploma in Kunsteducatie, tevens aan Codarts. Ze schreef haar thesis over de bevordering van de kinesthetische bewustheid van dansers. 

Ondertussen schoolde Axelle zich nog verder bij en volgde buitenlandse stages in hedendaagse dans, ballet en jazz, zowel in Europa, Afrika als de Verenigde Staten van Amerika.

Cliff Pots

Cliff studeerde af als Licentiaat Bewegingswetenschappen aan de KULeuven, met een specialisatie dans. Hij volgde lessen en workshops in binnen- en buitenland ( Jennifer Regidor, Anton Lashky, Thomas Devens, Itamar Sarusi,...).  Hij specialiseerde zich in hedendaagse dans, maar heeft eveneens ervaring in modern jazz en hiphop. Hij danste bij danscompagnie Lune (Jennifer Regidor). Hij volgt nog steeds lessen om op de hoogte te blijven van het veranderende danslandschap. Cliff zal in onze dansschool workshops blijven geven.

Jennifer Regidor

Jennifer volgde haar studies dans aan het Hoger Instituut voor Dans (specialisatie hedendaagse dans) en vulde deze aan met de opleiding bij P.A.R.T.S. in Brussel. Ze was danseres in choreografieën van o.a. Aimé de Lignière, Michou Swennen, Marie De Corte, Roberto Olivan (Rosas), Gabriella Koutchoumova, Anabel Schellekens, enz.

Ze werkte mee aan binnen- en buitenlandse dansprojecten in samenwerking met verschillende choreografen en groepen zoals P.A.R.T.S. (Anne Teresa De Keersmaeker), Cie. Aimé de Lignière, Cie. Arcoballo, Roberto Olivan, enz. Sinds 1999 leidt ze haar eigen danscompagnie Lune. Verscheidene producties stonden al in menig cultureel centrum in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk. Als choreografe won ze verscheidene prijzen en in 2006 en 2009 werd ze met Lune Ambassadeur van de Hedendaagse Dans in Vlaanderen.

De laatste jaren mengt ze hedendaagse dans steeds meer met andere kunstvormen o.a. percussie, zang, videokunst. Om Lune te kunnen professionaliseren richt ze in 2010 een tweede compagnie op, Lune&Co. Sinds september 2013 is deze compagnie volledig afgescheiden als Compagnie CoCon. Deze bestaat uit een database van free-lance dansers, die per project worden aangesproken.