NIEUW KRACHTTRAINING DAMES 50 plus en SENIORS JAZZDANS DAMES 50 plus en SENIORS

Tussen je 40e en je 70e levensjaar verlies je ongeveer 5 kg aan spiermassa. Zonder sporten of bewegen leidt dat tot krachtverlies. Je merkt dat niet direct want je gewicht blijft hetzelfde omdat vet in de plaats komt. Gevolgen van spierverlies zijn: strammer worden, minder kracht kunnen uitoefenen, evenwichtsverlies waardoor je sneller kan vallen en minder calorieën verbruiken. Op oudere leeftijd komt dan ook de stabiliteit van de gewrichten in het gedrang en wordt je snel moe. 

Je spieren trainen met weerstand (rekkers of gewichten) heeft veel goede effecten : je bevordert de elasticiteit van de spieren en pezen, de elasticiteit van het bindweefsel, spieren worden krachtiger, explosiever. Door belasting van je botten verbeter je de densiteit ervan en je evenwicht verbetert. 

In deze les maken we in circuit van oefeningen voor de verschillende belangrijke spiergroepen (met gewichten, of weerstand of eigen gewicht). De oefeningen wisselen we af met stretching om de spieren en gewrichten soepel te houden. Je oefent op je eigen tempo, je volgt geen groep. Muziek speelt op achtergrond.